Συνολικές προβολές σελίδας

4ο Γυμνάσιο Λάρισας: "Εικαστική παρέμβαση στους χώρους του Σχολείου"

Συντονίστρια Εκπαιδευτικός: Τσιάτσιου Θεοδώρα
Παιδαγωγική Ομάδα: Παπαποστόλου Ελένη, Χατζηαβραάμ Αγγελική
Στόχοι του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων υπήρξαν η αφύπνιση και η καλλιέργεια των μαθητών σε ζητήματα τέχνης. Οι ψυχροί και άδειοι τοίχοι του σχολείο μας δεν αποτελούσαν ελκυστικό περιβάλλον για τους μαθητές μας που θέλησαν να δώσουν την δική τους πινελιά στο χώρο που περνούν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους.
            Σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κ.Τσιάτσιου Θεοδώρα, τα παιδιά μελέτησαν περιόδους τέχνης, εμπνεύστηκαν, δούλεψαν ατομικά και ομαδικά γνώρισαν νέες τεχνικές ζωγραφικής και η δημιουργική τους πνοή αποτυπώθηκε σε ξεχωριστά έργα τέχνης τα οποία πλέον κοσμούν τους χώρους του σχολείου.
            Επίσης ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη της κεραμικής, στο εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, όπου με την υπεύθυνη καθοδήγηση της κ. Μαριάννας Γκουντουβά δημιούργησαν εξαιρετικά γλυπτά έργα τέχνης.
            Το τέλος αυτής της δημιουργικής προσπάθειας άφησε αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας στους μαθητές, περηφάνιας και θαυμασμού στο σύλλογο διδασκόντων και στην διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζηαβραάμ Αγγελική η οποία από την αρχή στήριξε την ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική ενασχόληση.

Περισσότερα έργα των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Λάρισας μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://imageshack.us/g/819/p10903541280x854g.jpg/

Δεν υπάρχουν σχόλια: